opc_loader

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MOST Audio Post is de nieuwe audiopostproductie studio van sound designer Stephan Bakker en componist/producer Ivo Witteveen, gelieerd aan het music house MOST (www.m-ost.nl). Na een grondige verbouwing van hun Amsterdamse grachtenpand, waarin ook Ivo's QQ Audio studio is gevestigd, is in november 2008 de studio van MOST Audio Post geopend. Rene van Studioguys ontwierp in dienst van Mutrox het meubilair voor de nieuwe studio.

Zo’n proces begint met het heen en weer sparren om wensen en mogelijkheden in kaart te brengen. De studioruimte ademt een natuurlijke, rustige sfeer uit en daar moest het meubel bij aansluiten. Het meubel vormt de centrale werkplek waar zowel 19” inbouwapparatuur (al dan niet binnen handbereik) als de onlangs aangeschafte Digidesign D-Command in moesten worden verwerkt. Gekozen werd voor een licht gebogen werkblad uit één stuk, dat steunt op twee forse vloerstaande racks. De meegebogen brug rust op twee licht gekantelde topracks, is om de beeldschermen heen gevormd en biedt voldoende stabiliteit voor de monitorspeakers. Bovendien is er ruimte voor de Mac Pro, die achter een glazen deurtje is geplaatst.

Bij custombouw heb je het als klant voor het zeggen. Uitvoering en finish van het meubel kies je “a la carte”. Denk bijvoorbeeld aan een duurzame HPL in kleur of met houtmotief, of maak een keuze uit de vele soorten edelfineer of massief hout. Ook de afwerking wordt afgestemd op je wensen. Dat kan b.v. een hoogglans nitrocellulose lak zijn, een kleurbeits of een olie- of wax-afwerking.

Als basismateriaal kozen Ivo en Stephan voor MDF voorzien van een Amerikaanse White Oak edelfineer. Het verwerkingsgemak en de stabiliteit van MDF met de uitstraling van een natuurprodukt dus. Het gehele M-ost-studiomeubel werd afgewerkt in een lichte greywash met daar overheen een hardwax coatinglaag. De wax haalt de tekening in het hout prachtig op en geeft het meubel meteen een duurzame finish. Het blad en de vloerstaande racks zijn beiden in hetzelfde materiaal uitgevoerd, waardoor het studiomeubel een rustige uitstraling krijgt die aansluit bij de rest van de vormgeving. 

Wij denken dat Ivo en Stephan met M-OST een glansrijke toekomst tegemoet gaan en zijn er trots op een bijdrage aan de vormgeving van de studio te hebben mogen leveren.